RWON fakta
Russian Warbirds of Norway er en ideell forening stiftet av flygere og eiere av tidligere USSR maskiner som i dag opereres i Norge. RWoN tilbyr display på en rekke Airshows hvert år i tillegg til å tilby medlemmer flyturer i foreningens fly.
Besøk oss her

Flyplassveien 115
Tlf: 901 78 555

Se kart her »
Bli støttemedlem
Som støttemedlem i Russian Warbirds of Norway er du med på å bidra til å holde foreningens fly på vingene.

Prøv deg som jagerpilot for en dag hos Russian Warbirds!

HAR DU LYST TIL Å VÆRE JAGERPILOT FOR EN DAG? FLY AKROBATIKK, ELLER KANSKJE FLY EN HISTORISK DOBBELDEKKER. DA HAR DU KOMMET TIL RETT STED!

Russian Warbirds of Norway er en ideell flyhistorisk forening hvor alle som deltar gjør dette gratis på sin fritid. Med dette som utgangspunkt vil ingen av turene som arrangeres i regi av foreningen være basert på annet enn driftskostnader til flyenes operasjon.
 

Dette samlet gjør at vi kan tilby "mannen i gata" flyopplevelser i svært spesielle fly til levlige kostnader. Alle flyene er tilgjengelig for "utenforstående" såfremt foreningen har kapasitet. For å kunne delta på flyging hos oss krever vi at du meldes inn som støttemedlem. Dette ordnes samme dag som vi flyr og er inkludert i kostnaden for turen.

Foreningens flygere og crew er alle svært erfarne med lang fartstid innen luftfart. Sikkerhet vil alltid være første prioritet i forbindelse med en flyging.

Jagerfly (L-29)
Oppfyll din gamle jagerflydrøm! Russian Warbirds flyr jevnlig med L-29 fra vår base i Skien, da normalt på lørdager. Vi er operative hele året. Vi flyr ikke med flyet på helligdager eller tilsvarende for å unngå unødig støybelastning.

Denne maskinen er produsert ved den Tsjekkiske fabrikken Aero Vodochody i 1969. Den ble bygget med tanke på å tjene som konverteringsjager for MIG 15/17/21 i det tidligere Sovjetiske luftforsvaret.
 
Med en topphastighet opp mot 850 km/t kombinert med akrobatikk-manøvre er dette den ultimate opplevelsen for alle flyentusiaster!

For en oppdatert kostnad (avhenger av variable kostander på drivstoff og teknisk), kontakt oss med foespørsel på
 
Akrobatikk (Yak-52)
Med Yak-52 propellfly kan man oppleve heftig akrobatikk i 450 km/t til en rimeligere kost enn det man kan med jagerfly. 

Yak-52 ble opprinnelig laget som en akrobatikk-trener for studenter i den Sovjetiske DOSAAF treningsorganisasjonen. Flyet har en 9-sylindret stjernemotor med 400 hk, Vedeneyev M14P. Flytypen har blitt brukt i internasjonale akrobatikk-konkurranser opp til avansert nivå.
 
Russian Warbirds flyr jevnlig med Yak-52 fra vår base i Skien. Vi er operative hele året og er fleksible på hvilken dag i uken det skal flys.

Verdens største dobbeldekker (An-2)
Flere ganger i sommerhalvåret arrangerer Russian Warbirds medlemsflyging med Antonov An-2, verdens største en-motors dobbeldekker. Følg med på vår nettside og vår facebook-side og benytt muligheten når en av våre medlemsflygings-dager annonseres. Da flyr vi "sightseeing-turer" hovedsaklig fra Skien Flyplass, Geiteryggen, men også fra forskjellige flyplasser ellers i landet.

 

Ønsker du, kanskje sammen med noen andre, å ta en lengre tur, er det fullt mulig å få i stand. Ta kontakt med oss. Vi flyr hele sommerhalvåret (apr-okt).

Antonoven er utrustet med en diger stjernemotor på 1000 hk. Den har et vingespenn på 18 meter, er over 4 meter høy og veier 5.5 tonn! Og til tross for dette kan den lande og lette fra en kort bane på kun noen få hundre meter! Denne maskinen har plass til 8 passasjerer i tillegg til 2 piloter, og da til alt overmål i et fly som utvendig ser ut som om det ble produsert før 2. verdenskrig men innvendig som om det var en moderne forretningsjet. Gode romslige skinnseter med nedfellbare bord, sofa, minibar, m.m.

Dette flyet er tilgjengelig for alle som ønsker å fly noe som er helt utenom det vanlige, og med en utsikt og komfort som overgår det meste.
Dukker vår Antonov opp på et flystevne, ja da er det store muligheter for at vi flyr medlemsflyging også her.


Forespørsler, spørsmål, hendvendelser eller andre kommentarer rundt våre flyginger kan gjøres via e-post, kontaktskjema eller telefon her:


Medlemsflyging RWON | 26 bilder

Facebook Twitter Epost


Medlemsflyging
- Jagerpilot for en dag!
- Historisk dobbeldekker!
- Akrobatikkflyging!

Hos RWON har du mulighet til å få bli med i en rekke forskjellige historiske fly.
 
Gjenreising.no

Etter storbrannen som rammet RWON i september 2016 ble det opprettet en egen nettsiden. På denne siden kan du lese om veien tilbake etter brannen, samt støtte oss i oppbyggingsarbeidet.

Flydag Geiteryggen
I 2018 ble siste Flydagen på Geiteryggen arrangert.
 
Vi kommer tilbake med nærmere info om når neste flydag vil bli arrangert.