Grenland Airshow 2021
 

Skien Flyplass Geiteryggen

Publisert: 15. sep. 2020 av Flydagen

Det har nå vært flyaktivitet på Geiteryggen i snart 70 år. Grenland Flyklubb tok sammen med ledende politikere og næringslivsfolk initiativet til plassen. Flyklubben bidro blant annet til finansieringen ved oppstarten i 1952.

Den kommersielle flytrafikken forsvant fra flyplassen i 2015 og siden det har nye krefter tatt over selve driften. Grenland Luftsportssenter (GLSS) ble etablert etter at Skien kommune besluttet å legge ned den kommersielle driften ved flyplassen. GLSS er ansvarlig for all flytrafikk og drifter flystripen og området vest for banen i henhold til en langsiktig avtale med Skien kommune.

Skien Flyplass Geiteryggen er i første omgang en flyplass til ikke-kommersiell bruk. Aksjonærer i Grenland Luftsportssenter AS er Grenland Fallskjermklubb, Eastern Warbirds of Norway og Grenland Flyklubb.

Flyplassen er en god møteplass for de som interesserer seg for eller selv vil drive med luftsport, enten det er motorflyging, mikroflyging, fallskjermhopping, helikopterflyging, fotografering eller man bare vil komme opp for å ta en kaffekopp og en prat på kafeen som fortsatt eksisterer.

Kom å ta del i livet på flyplassen, ung som gammel!

For mer info, gå til Grenland Luftsportssenters nettside: www.grenlandluftsportssenter.no

 

← Tilbake


← TilbakeGrenland Airshow
Besøksadresse: Voldsvegen 204, Skien
E-post: Send e-post til oss
Telefon: 415 41 541

Følg oss på Facebook:

Tekst og bilder © Flyoppvisning.no 2008 - 2022
Site Powered by Sniggabo CMS v. 3.33
Sponsorer og samarbeidspartnere