Eastern Warbirds of Norway
Jagerpilot for en dag

Publisert: 15. sep. 2020 av Eastern Warbirds of Norway

Har du lyst til å være jagerpilot for en dag? Fly akrobatikk, eller kanskje fly en historisk dobbeldekker? Da har du kommet til rett sted! Eastern Warbirds of Norway er en ideell flyhistorisk forening hvor alle som deltar gjør dette gratis på sin fritid. Med dette som utgangspunkt vil ingen av turene som arrangeres i regi av foreningen være basert på annet enn driftskostnader til flyenes operasjon. Dette samlet gjør at vi kan tilby "mannen i gata" flyopplevelser i svært spesielle fly til levlige kostnader.

Alle flyene er tilgjengelig for "utenforstående" såfremt foreningen har kapasitet. For å kunne delta på flyging hos oss krever vi at du meldes inn som støttemedlem. Dette ordnes samme dag som vi flyr og er inkludert i kostnaden for turen. Foreningens flygere og crew er alle svært erfarne med lang fartstid innen luftfart. Sikkerhet vil alltid være første prioritet i forbindelse med en flyging.

Jagerfly (L-29)
Oppfyll din gamle jagerflydrøm! Eastern Warbirds of Norway flyr jevnlig med vår L-29 fra vår base i Skien, da normalt på lørdager. Vi er operative omtrent hele året. Vi flyr ikke med flyet på helligdager eller tilsvarende for å unngå unødig støybelastning.

L-29 jagerflyet er produsert ved den Tsjekkiske fabrikken Aero Vodochody. Den ble bygget med tanke på å tjene som konverteringsjager for MIG 15/17/21 i det tidligere Sovjetiske luftforsvaret. Med en topphastighet opp mot 850 km/t kombinert med akrobatikk-manøvre er dette den ultimate opplevelsen for alle flyentusiaster!

For oppdatert kostnad på opplevelsen (avhenger av variable kostander på drivstoff og teknisk), kontakt oss, og vi gir deg info.

 
Akrobatikk (Yak-52)
Med Yak-52 propellfly kan man oppleve heftig akrobatikk i 450 km/t til en rimeligere kost enn det man kan med jagerfly. 

Yak-52 ble opprinnelig laget som en akrobatikk-trener for studenter i den Sovjetiske DOSAAF treningsorganisasjonen. Flyet har en 9-sylindret stjernemotor med 360 hk, Vedeneyev M14P. Flytypen har blitt brukt i internasjonale akrobatikk-konkurranser opp til avansert nivå. Eastern Warbirds of Norway flyr jevnlig med Yak-52 fra vår base i Skien. Vi er operative hele året og er fleksible på hvilken dag i uken det skal flys.
 
For oppdatert kostnad på opplevelsen (avhenger av variable kostander på drivstoff og teknisk), kontakt oss, og vi gir deg info.Verdens største dobbeldekker (An-2)
Flere ganger i sommerhalvåret arrangerer Eastern Warbirds of Norway medlemsflyging med Antonov An-2, verdens største en-motors dobbeldekker. Følg med på vår nettside og vår facebook-side og benytt muligheten når en av våre medlemsflygings-dager annonseres. Da flyr vi "sightseeing-turer" hovedsaklig fra Skien Flyplass, Geiteryggen, men også fra forskjellige flyplasser på stevner eller treff ellers i landet. Ønsker du, kanskje sammen med noen andre, å ta en lengre tur, er det fullt mulig å få i stand. Ta kontakt med oss. Vi flyr hele sommerhalvåret (apr-okt).

Antonoven er utrustet med en diger stjernemotor på 1000 hk. Den har et vingespenn på 18 meter, er over 4 meter høy og veier 5.5 tonn! Og til tross for dette kan den lande og lette fra en kort bane på kun noen få hundre meter! Denne maskinen har plass til 8 passasjerer i tillegg til 2 piloter, og da til alt overmål i et fly som utvendig ser ut som om det ble produsert før andre verdenskrig men innvendig som om det var en moderne forretningsjet. Gode romslige skinnseter med nedfellbare bord, sofa, minibar, m.m.

Dette flyet er tilgjengelig for alle som ønsker å fly noe som er helt utenom det vanlige, og med en utsikt og komfort som overgår det meste. Dukker vår Antonov opp på et flystevne, ja da er det store muligheter for at vi flyr medlemsflyging også her.
 
For oppdatert kostnad på opplevelsen (avhenger av variable kostander på drivstoff og teknisk), kontakt oss, og vi gir deg info.


Medlemsflyging Eastern Wabirds of Norway

← TilbakeEastern Warbirds of Norway
Besøksadresse: Flyplassveien 115 - Skien
E-post: post@warbird.no
Telefon: 901 78 555
Org. nr: 986 715 290

Følg oss på Facebook og Instagram:

 

Tekst og bilder © Eastern Warbirds of Norway 2010 - 2024
Site Powered by Sniggabo CMS v. 3.4