Eastern Warbirds of Norway
Bli med på medlemsflyging i vår Antonov An-2 i hele sommer!

Publisert: 02. april 2016 av Anders Bergane

Flere ganger i sommerhalvåret arrangerer vi i Eastern Warbirds medlemsflyging med vår Antonov AN-2, verdens største en-motors dobbeldekker. For en kostnad på kr 600,- får du en liten tur sammen med andre flyinteresserte. De fleste av våre medlemsflyginger foregår fra Skien flyplass Geiteryggen. Følg med på våre nettsider og vår facebook side og benytt muligheten når en av våre medlemsflyging-dager annonseres.

Ønsker du, kanskje sammen med noen andre, å ta en lengre tur, er det fullt mulig å få til. Ta kontakt på post@warbird.no med din forespørsel. Vi flyr hele sommerhalvåret (apr-okt).
 
Flyet tar åtte passasjerer, og sammen med to av våre erfarne flygere i cockpit får du bli med på en stor opplevelse. Vi setter en nedre aldersgrense på 6 år. Barn under 16 år, bare i følge med voksne. For å kunne delta på flyging hos oss krever vi at du meldes inn som støttemedlem. Dette ordnes samme dag som vi flyr og er inkludert i prisen.

Fakta om flyet
Antonov An-2 ( NATO-kallenavn: «Colt» ) er et ukrainsk, tidligere sovjetisk, bruksfly. An-2 var opprinnelig utviklet for bruk som landbruksfly, men har blitt brukt i en rekke roller som blant annet transportfly, ambulansefly, passasjertransport, fallskjermtransport, VIP-flyging og treningsfly. Ofte kalles den for russernes svar på Dakota DC-3, med tanke på de mangfoldige bruksområdene. Prototypen fløy første gang 31. august 1947 og An-2'en ble allerede den gang sett på som gammeldags i Vesten.
 
 
 
Til tross for sitt gammeldagse utseende var An-2 på mange måter et svært moderne fly for sin tid, blant annet var vingene utstyrt med slats og elektrisk drevne dobbeltspaltede flaps. Omkring 5 000 An-2 ble produsert av Antonov. I tillegg ble omkring 1 500 produsert i Kina fra 1957 som Harbin Y-5, og fra 1960 omkring 12 000 i Polen av PZL-Mielec. An-2 er fremdeles i bruk i en rekke land over hele verden, både i militære og sivile roller. Vår Antonov er bygget av PZL-Mielec i Polen og er en 1988 model. Flyet har fått registreringsbokstavene LN-KGB. Litt humoristisk og selvsagt ikke tilfeldig..!


Antonov AN-2

← TilbakeSkriv en kommentar 

 

 

 Kommentarer (0)
Eastern Warbirds of Norway
Besøksadresse: Flyplassveien 115 - Skien
E-post: post@warbird.no
Telefon: 901 78 555
Org. nr: 986 715 290

Følg oss på Facebook og Instagram:

 

Tekst og bilder © Eastern Warbirds of Norway 2010 - 2024
Site Powered by Sniggabo CMS v. 3.4